Последните данни за разпространението на коронавируса в България: След полицейско преследване,

...
Последните данни за разпространението на коронавируса в България: След полицейско преследване,
Коментари Харесай

ОБЗОР: Спряха половината от рейсовете на „Хеброс бус”, ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството

Последните данни за разпространяването на ковид в България: 

След полицейско гонене, край Драгоман е хваната група мигранти, с тях е и полска гражданка.

Успешно мина интервенцията на потърпевшия тежко служител на реда при гонка с мигранти в София.

Пиян водач се удари в тир на Автомагистрала " Тракия ", оповестиха от полицията. Инцидентът е станал през вчерашния ден към 20.40 часа в региона на км 348 на автомагистралата в посока София.

Задържаха избягалия мигрант след гонката с полицията в Бургас. Останалите хванати бяха на разпит цялата нощ.

България ще взе участие в първото издание на шампионата по тенис за смесени тимове " Юнайтед Къп " с награден фонд 15 милиона $ в Австралия. Българите получиха едната от двете свободни квоти, с помощта на 28-ото място на Григор Димитров в международната класация при мъжете и ще се включат в първото издание на шампионата от 29 декември до 8 януари.

Милиардерът Илън Мъск възнамерява да посети Белоградчик през април. Това излиза наяве от обява на служебния министър на туризма Илин Димитров.

Жена е пребита измежду бял ден в парк в столичния квартал „ Сухата река “. Извършителят се търси. След нападението дамата упорства за анонимност. Разказва, че измежду при разходка в столичния парк „ Герена “ денем е чула писъци и е видяла по какъв начин мъж пребива приятелката си.

Мъж е задържан поради пукотевица пред магазин в Пловдив. 

30-годишен турски жител е хванат да транспортира мигранти, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в Хасково. От там прецизират, че през вечерта нa 22 ноември, в Тополовград, униформени чиновници са спрели за инспекция микробус „ Рено “, ръководен от турския лидер.

Двама мъже са арестувани при спецакцията на Министерство на вътрешните работи и са конфискувани към 300 кг подготвена продукция тютюн и повече от 2 тона необработена листна маса.

Приключи следствието по случая " Семерджиев ", заяви на брифинг зам.директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. 

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще предложат държавно управление на малцинството. Това разгласи на конференция в Народното събрание съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков.

Заловеният в Пловдив Масуд Абдо  и четиримата му съучастници, упрекнати в образуване на канал за трафик на мигранти се изправиха през днешния ден пред Районен съд- Пловдив, с цел да получат присъди. Припомняме, че те бяха подкрепили 20 чужденци – жители на Сирия, Афганистан и Мароко, да обитават и минават нелегално през страната.

Авария държи поданици на ул. „ Полет “ в Пловдив дни наред без обикновено водоподаване. От събота /19.11./ локални забелязали, че налягането понижава и потърсили дежурния телефон на ВиК. По техни думи едвам на 22-ри получили информация, че е записана повреда, само че към момента се преглеждат разновидности по какъв начин да бъде отстранена.

Сериозна ВиК повреда затвори придвижването на част основен бул. в Пловдив. Проблемът е локализиран наоколо до кръстовището сред бул. „ Шести септември “ и бул. „ Копривщица “, от западната страна на жп прелез /край ресторант Глобус/, оповестяват от полицията.

Народното събрание одобри на първо четене без диспути повишение на акцизите при тютюневите изделия от март следващата година. 

Легитимно ли е новото управление на Студентския съвет на Университета по хранителни технологии? Днес някогашният ръководител Пламен Петров, зам.-председателят Евгени Драганов и зам.-председателят на Общото заседание на Секретен сътрудник Иван Костов дадоха изключителна конференция във връзка свиканото Общо заседание на студентите, което избра ново управление.  Припомняме, че срещата, извършена на 21 ноември, провокира ново напрежение сред студенти, управление и част от до момента настоящия студентски съвет към Университета по хранителни технологии-Пловдив. За застраховане на мирното осъществяване се наложи даже интервенция на полиция. 

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в Наказателен кодекс за ограничение трафика на незаконните мигранти. 

Бунт за заплати в един от пловдивските превозвачи – „ Хеброс бус ”. Организирано през днешния ден водачи са решили да преустановят маршрутите в средата на деня и са почнали да ги прибират в гаража. Шофьори, кондуктори и различен личен състав сега стачкуват в базите на превозвача, като те не са получавали заплати от три месеца.

Локомотив ще заеме краткотрайно два милиона лв. на Община Пловдив от средствата, планувани за строителството на стадион " Локомотив ", оповестиха от клуба на последователите на " черно-белите " след среща в общината. 

Допълнителната инспекция на Европейски Съюз удостоверява, че България и Румъния не престават да извършват нужните условия за изцяло приложение на Шенгенското законодателство. Това се показва в оценка на Европейската комисия, публикувана през днешния ден от Съвета на Европейски Съюз.

Започна съвещанието на парламентарната комисия по защита, която би трябвало да разиска ратификацията на контракта за придобиването на още осем самолета F-16.

Ръководители на девет дипломатически задачи на страните от района на Близкия Изток и Северна Африка бяха на еднодневно посещаване в Община Пловдив. По време на визитата те се срещнаха с кмета Здравко Димитров и заместниците му Стефан Стоянов и Величко Родопски. Дипломатите от страните Мароко, Ирак, Саудитска Арабия, Йемен, Обединените арабски емирства, Египет, Палестина, Катар и Алжир гостуват по покана на кмета на общината и Николина Ангелкова, някогашен министър на туризма.

По предписание на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов се основават взаимни екипи на територията на апелативната зона от прокурори, служители на реда, чиновници на ГДБОП и ДАНС за противопоставяне на проведените незаконни групи, разпространяването на наркотични субстанции, мигрантския напън, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта.

Мъж стреля с газов револвер в Благоевград. Инцидентът е станал през днешния ден, малко след 15:00 часа, в двора на къщата му на улица " Николай Петрини ".

Подкрепяме в болшинство опцията българите да избират методът на гласоподаване - с машина или на хартия. Остават предложенията на " Демократична България " машината да пресмята сумарно данните, които да се записват на флашките, които да се предават в РИК, надлежно в " Информационно обслужване " и ЦИК. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Катастрофа със умрял затвори пътя София - Варна до село Голец.

Група от 13 мигранти са открити в столичния квартал „ Кръстова вада “.

Работници от взаимен обект на Община Асеновград и ВиК-Пловдив са разрушили артефакти в Енеолитния паметен комплекс  край  село Долнослав. При каптиране на извор, който се намира в югоизточната външна страна на недвижимата културна полезност, са разрушени исторически пластове. Могилата е записана на Археологическата карта на България и е в режим на отбрана " А ", което значи, че в региона не може да се строи и не може да се разкопава на дълбочина по-голяма от 30 см.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР